over RH architect

Robin Hurts

RH architect is opgericht door Robin Hurts en is een jong architectenbureau met vele jaren ervaring in alle lagen van het bouwproces. Als architect en bouwkundige is Robin Hurts werkzaam geweest bij grote toonaangevende kantoren die ook vandaag de dag nog gebruik maken van zijn kennis en kwaliteit.

RH architect staat voor functionele architectuur met een open karakter. Gebouwen die slim in elkaar zitten, begrijpelijk zijn en inspireren. Het bureau beweegt zich op zowel de zakelijke als de particuliere markt in binnen- en buitenland.

“Investeer in basiskwaliteiten zoals verdiepingshoogte, duurzame materialen en flexibiliteit en altijd met oog voor detail.”

Architectuur

RH architect staat voor heldere architectuur. Wij streven naar gebouwen met een vanzelfsprekende, ontspannen ordening en organisatie. Onze architectuur laat zich omschrijven als tijdloos modernisme, met oog voor mens en detail.

Daarbij investeren wij in basiskwaliteiten als verdiepingshoogte, duurzame materialen en flexibiliteit. Volgens ons bieden heldere plattegronden met een gedoseerde overmaat een garantie voor flexibiliteit

Het Ontwerp

In de ontwikkeling van elk ontwerp zoeken we naar de essentie van de opgave. Aangevuld met factoren als context, sociale factoren en ontwikkelingen. Hieruit ontstaan heldere en krachtige uitgangspunten die we zorgvuldig op een kritische en consistente wijze uitwerken. We stellen ons, bij ieder project, ten doel tot een helder, praktisch en karaktervol ontwerp te komen, waarbij ruimtelijkheid en flexibele plattegronden, lichttoetreding, uitbreidbaarheid, parkeeroplossingen en overgangen privé-openbaar zeer belangrijke items zijn.

Het Proces

In elk project staat de dialoog tussen opdrachtgever en architect centraal. Wij bekijken de opdracht door de ogen van de opdrachtgever. Vertalen de wensen in een ruimtelijk plan van initiatief tot realisatie is er een continue dialoog over uitgangspunten, budget en architectonische oplossingen.

BIM (Building Information Model)

RH architect maakt gebruikt van BIM (Building Information Model). Dit model zorgt ervoor dat al in een vroeg stadium alle beschikbare informatie aan een 3D model wordt gekoppeld. Zodat op elk moment belangrijke informatie over bijvoorbeeld constructieve en installatietechnische onderdelen beschikbaar zijn en wensen en ideeën helder zijn.

Gebouwen kunnen sneller en kostenefficiënter worden ontwikkeld. Bovendien heeft u bij oplevering een beter product, zonder traditionele fouten. U profiteert meteen van deze nieuwe manier van werken.

Samenwerking

RH architect werkt samen met betrouwbare en deskundige partijen waardoor we in elke fase van het proces de juiste expertise in huis kunnen halen. U profiteert van maatwerk en u neemt alleen af wat u nodig heeft. Door onze goede samenwerking met solide constructeurs en installatiebureaus krijgt elk project de optimale kwaliteit.

Wij werken in het bijzonder samen met Hurts-Design, wanneer u een exclusieve inbreng voor het interieur wenst. De jarenlange ervaring van Hurts-Design op het gebied van materialen, kleuren en ruimtelijke samen met de ervaring van RH architect zorgt voor de perfecte combinatie.

Nieuwsgierig geworden naar onze aanpak? En hoe wij onze expertise voor u kunnen inzetten? Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek.