Woonhuis Purmerend

De kavels 26 en 27 zullen worden ingevuld door één woonhuis.
Het basis volume wordt gerealiseerd over twee verdiepingen.
Dit resulteert in een liggend volume. Door de gevel te voorzien van twee afwerkingen, stucwerk en baksteen wordt het volume opgedeeld. Hierdoor ontstaan er optisch verticalen gevel delen met verschillende afwerkingen. Het metselwerk deel wordt verhoogd door de afscheiding te maken voor het te realiseren dakterras.

Het verspringen van diepte tussen beide materialen versterkt het verschil in behandeling en volume. De levendige metselwerk gevel die zich als een sigarenband om het volume heen vouwt vormt een duidelijk contrast met de stucwerk gevel. Het metselwerk wordt opgesloten door stroken staande stenen aan de boven en onderzijde.

Het woonhuis kent een open – gesloten plattegrond. Door de woning heen is er overal contact mogelijk tussen de bewoners. De leefruimten staan over meerdere lagen in contact met elkaar en de grote vide zorgt voor veel daglicht en doorzicht in de woning. De plattegrond is zo ingedeeld dat er duidelijke plekken zijn voor functies die vloeiend in elkaar overlopen.

Opdrachtgever

Privé

Periode

2016-2017

Nieuwsgierig geworden naar onze aanpak? En hoe wij onze expertise voor u kunnen inzetten? Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek.