TRIODOS III KANTOORGEBOUW

FREELANCE I.S.M. RAU DUURZAAM HOUTBOUW LANDGOED REEHORST

Triodos Bank is voornemens om een nieuwe vestiging te realiseren op het landgoed De Reehorst te Driebergen- Zeist. De ontwikkeling van de nieuwbouw op dit landgoed loopt parallel aan de ontwikkeling van de nieuwe infrastructuur rondom het station en de directe omgeving. De compositie van het gebouw is geïnspireerd op de natuur en is zo gevormd dat gebouw en omringende natuur een harmonieus geheel vormen. Door de vorm van het gebouw ontstaan tussen bosrand en gebouw diverse buitenruimtes.

Het gebouw is te bereiken via twee entree’s die in elkaars verlengde liggen en die toegang geven vanuit het stationsplein en het parkeerterrein. Aan de zuidzijde wordt het gebouw via een terras verbonden aan het landgoed. Het overstek over de gehele breedte van het terras geeft beschutting tegen de zon of de regen. Het terras is van binnen uit goed zichtbaar en direct toegankelijk vanuit het restaurant.

De begane grond is één aaneengesloten ruimte waarin diverse functies in elkaar overlopen. Op deze laag bevinden zich naast het restaurant ook de ruime entreehal, de ontmoetingsruimten, de vergaderruimten, de duurzame marktplaats en werkplekken. De werkplekken op de verdiepingen zijn verdeeld over drie ‘torens’. Alle werkplekken liggen binnen zes meter van de gevel. Door de vorm van het gebouw en de transparante gevels behouden de werkvelden in verschillende delen van het gebouw zicht op elkaar en uitzicht over de?natuur rondom. Verticaal zijn de werkvelden verbonden door vides met daarin de hoofdtrap in de vorm van een helix. Grote daklichten boven deze vides zorgen voor daglicht in de vides en op de trappen. Het gebouw vormt een inspirerende omgeving voor de medewerkers en bezoekers van het gebouw en landgoed. Overal bieden de transparante gevels de medewerkers en bezoekers een comfortabele plek waar je je echt in het landgoed kunt voelen.

Opdrachtgever

RAU

Periode

2017-2018

Nieuwsgierig geworden naar onze aanpak? En hoe wij onze expertise voor u kunnen inzetten? Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek.

Bekijk overige projecten

M2H interieur

Nieuwe schuur voor wonen en werken