HERONTWIKKELING BEDRIJFSTERREIN

INITIATIEF ONTWERP ALKMAAR

Schets ontwerp Schuurwoningen en bedrijfsunits

Aan de Zeswielen te Alkmaar hebben we een ontwerp gemaakt voor een bestaand garage bedrijf. Deze garage kent zijn onderdak in het zogenaamde “achter gebied” gekenmerkt door schuren of schuur achtige bedrijfs ruimten. Het gebied is ingesloten tussen de Zeswielen en het Spoor. De Zeswielen kenmerkt zich als doorgaande route waar aan via brug ontsluitingen gewoond wordt. Dit woon lint kent een aantal doorzichten richting het achter gebied waar werken ontsloten wordt.

Door het verwijderen van de bestaande bedrijfsruimten ontstaat er een nieuwe kans voor een mix van wonen en werken. De toegang tot deze kavel krijgt een van oudsher doorzicht langs de woningen op het spoor.

Het nieuwe blok zal in lijn geplaatst worden met de buren, waar door deze eenheid vormt met de schuren op de naast liggende kavel. Door dit blok aan de oost zijde te plaatsen ontstaat er ruimte voor parkeren en groen aan de voorzijde middels een informeel plein.

De toegang krijgt door deze openheid een iets formeler karakter met het doorzicht dit draagt bij aan een openbare kwaliteitsimpuls.

Het nieuwe blok is langgerekt en gaat op in het beeld van de naast liggende schuren zoals het perspectief vanaf de rotonde laat zien. Het blok kent aan de koppen twee bedrijfs units, met daar tussen drie woonhuizen. De entrees liggen aan het plein en het uitzicht over het groen aan de achter zijde. Door de koppen te voorzien van bedrijven zullen deze ook qua oriëntatie alzijdig gebruikt worden.

Toekomstige ontwikkeling van de oude schuur die vrij komt te staan krijgt ook meer potentie om als nieuwe eenheid deel te nemen aan dit plein.

Opdrachtgever

Zakelijk

 

Periode

2021 studie woon-werk

Bekijk overige projecten

Castricum studie appartementen centrum

M2H interieur

Nieuwsgierig geworden naar onze aanpak? En hoe wij onze expertise voor u kunnen inzetten? Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek.